Melyek a hatékony vitaminok a ráncok ellen?

Sokan félünk az öregedéstől, élhetünk vitálisan, sportolhatunk, étkezhetünk egészségesen, ihatunk eleget, örökölhetünk jó géneket, de bőrünk ha nem vigyázunk rá és nem adjuk meg neki a kellő hidratáltságot, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat bizony elárulja korunkat, sőt idősebbnek is tűnhetünk ha nem juttatunk  vitaminokat szervezetünkbe.

Milyen vitaminok hatnak bőrünkre? Hogyan tudjuk ezeket a vitaminokat bevinni szervezetünkbe?

Vitamin a ráncok ellen C-vitaminnal

Az első vitamin a ráncok ellen, ami mindenkinek eszébe jut bármilyen problémáról legyen szó, az a vízben oldódó C vitamin. Igen, bőrünknek is nagy szüksége van rá.

Miért jó a bőrünknek a C-vitamin?

  • antioxidáns hatása véd a káros szabadgyökök ellen (a káros szabadgyökök felelősek bőrünk öregedéséért)
  • véd a környezeti szennyeződésektől
  • megőrzi bőrünk üdeségét
  • fokozza a kollagén termelődését (a kollagén felelősi bőrünk feszességéért)

Szerencsére a C-vitamin mindenki számára könnyen elérhető gyümölcsökből pl.: alma, citrusfélék, zöldségekből pl.: brokkoli, paradicsom, paprika, saláta, burgonya

Vitamin a ráncok ellen D vitaminnal

Menj ki a napra, szükséged van a D vitaminra! Milyen igaz, hiszen a D vitamin a napfény hatására termelődik szervezetünkben. Igen ám, de mi van télen, vagy a hétágra sütő nyári, égető napsütésben? A tavaszi gyenge napfény nem ártalmas a bőrünknek, tartózkodjunk minél többet a napon, de ez nem elég, táplálékkal is be kell vinnünk a D vitamint, hogy elegendő legyen bőrünk számára. Fontos szerepe van bőrünk egészségében, felelős immunrendszerünk megfelelő működéséért. A csirkemáj, tojás, a halak mind bővelkednek D vitaminban.

Vitamin a ráncok ellen E vitaminnal

A zsírban oldódó E vitamin szervezetünk egészségében nagy szerepet tölt be.

  • véd a fent említett szabad gyökök ellen
  • csökkenti a ráncokat
  • hidratálja a bőrt

Ha hidratálót vásárolunk lehetőség szerint válasszunk E vitaminban gazdag krémet. Sajnos az E vitamin gyorsan kiürül szervezetünkből ezért folyamatos utánpótlásra van szükség.

E vitamin források: gabonacsírák, máj, tojás, napraforgó –olíva – kukorica- olaj

Hogy bőrünk ránctalan, kevésbé ráncos legyen, szüksége van antioxidánsokra is.

Bár szervezetünk termel antioxidánsokat ez nem elegendő ahhoz, hogy olyan káros környezeti hatások, mint a dohányfüst, gyógyszerek, szennyezett levegő, az élelmiszerekben előforduló mesterséges adalékanyagok, kémiai hatások ellen felvegye a harcot. Ezért megfelelő táplálék bevitellel kell segíteni szervezetünket. Antioxidánsokban gazdag étel például a savanyú káposzta, fekete retek, alma, olajos magvak, sárgarépa. Ezekkel az ételekkel védjük immunrendszerünket, és bőrünket a káros szabadgyököktől. A megfelelő vitamin a ráncok ellen hatékonyan veszi fel a harcot.

Mit tehetünk még a ránctalan, kevésbé ráncos bőrért?

Megfelelő, változatos, vitamindús táplálkozás, stressz mentes élet, napi 7-8 óra alvás, kellő mennyiségű víz fogyasztása. Ha ezeket betartjuk, az arcunkon is meglátszik majd jótékony hatásuk. És fiatalabbnak nézünk ki a korunknál.

Tetszett a cikk? Kövesd Facebook oldalunk.

Van egy tökéletes szemránckrém, amely pillanatok alatt ránctalan bőrt eredményez, mindezt káros hatások nélkül. Kattints, ha érdekel.