A forró nyári hónapokban, különösképp érdemes odafigyelned bőröd ápolására. Ugyanis az erős napsugárzás, légkondi gépek, a strandolás, a medence víz, mind káros hatással lehet bőröd minőségére. Ebben az időszakban könnyen kialakulhatnak pigmentfoltok, vagy akár ráncok is, ezért javasolt a fokozott  bőrvédelem főleg a három meleg hónapban.

 

Íme 5 lépés, amivel megelőzheted a nyáron kialakuló ráncokat

 

 

  • Megfelelő tisztítás

 

 

A meleg napokon kitágulnak a bőr vérerei, nő a hőleadás és a bőr erőteljesebben zsírosodik, verejtékezik. Így a különféle szennyező anyagok könnyebben bejuthatnak a bőrbe, és eltömíthetik a pórusokat, mindemellett a bőrön lévő kórokozók is gyorsabban szaporodhatnak. Ezért fontos a napi szintű arctisztítás, a pórusok összehúzása. Használj reggel és este is arctejet, tonikot, így kevésbé kerülhetnek be a szennyeződések a bőrödbe, amelyek aztán gyulladásos folyamatokat is elindíthatnak.

 

 

  • Leégés megelőzése

 

 

Nyáron meglehetősen veszélyes tud lenni az erőteljes UV sugárzás. Elsősorban az arcod tud a leghamarabb leégni, ha nem gondoskodsz a megfelelő védelemről. Ha pedig nem óvod kellőképpen a bőrödet, úgy hamarabb kialakulhatnak ráncok is rajta.

Érdemes olyan nappali arckrémet választanod, amelyben már található fényvédő faktor is, így kisebb az esélye a leégésnek. Azonban ha strandra, vízpartra vagy kirándulni készülsz, úgy mindenképp a naptejet részesítsd előnybe. Jó ha tudod, hogy a sós víz fokozottan szárítja a bőrt, így a tengerparti nyaralások során kiemelten fontos használnod naptejet, majd két óránként ezt megismételned.

 

 

  • Napozás utáni védelem

 

 

Bár az már nagy előrelépés, hogy gondoltál a megelőzésre és egész nap kented magad naptejjel a strandon. Azonban a bőröd hidratálását is szem előtt kell tartanod. Ezért érdemes napozás utáni krémet is használnod, amely pótolja a bőr nedvességtartalmát, valamint kellemesen hűsít. Nem utolsó sorban pedig így megelőzheted a ráncok kialakulását is. Mindemellett használhatod a már bevált testápolódat, arckrémedet is a nap végén.

 

 

  • Bőr hidratálása

 

 

A nyári meleg napokon a bőröd könnyebben kiszáradhat. Ez lehet sós víztől, légkonditól, de szimplán erős napsugárzástól is. Célszerű nyárra lecserélni az arckrémedet egy könnyű, vizes alapú krémre, vagy esetleg színezett krémre, amely biztosítja bőröd szabad légzését és nem tömíti el a pórusokat. A nappali hidratálás mellett gondolj az éjszakai bőrápolásra is, hiszen akkor hatékonyabban tudja befogadni a bőröd a krém jótékony összetevőit. Ekkor már felkenheted a ránctalanító krémedet is. Ha még nem találtad meg a megfelelőt, pedig szükséged lenne rá, akkor ajánljuk figyelmedbe az Instantly Ageless ránctalanító krémet.

 

 

  • Elegendő folyadékbevitel

 

 

Az egyik legfontosabb szabály nyáron: legyen nálad mindig friss víz. Ilyenkor érdemes napi 2 liter vizet fogyasztanod, nagy hőségben akár 3 litert is. Ne csak akkor igyál, amikor már szomjas vagy, hanem igyekezz beosztani ezt a mennyiséget. Ugyanis a szervezeted negyedóránként körülbelül 2,5 dl vizet tud felvenni. Kiváló alternatíva lehet folyadékpótlásra a sok friss zöldség és gyümölcs fogyasztása is. És sose feledd: a ráncok egyik legnagyobb ellensége a megfelelő folyadékbevitel, valamint az Instantly Ageless ránctalanító krém.