A botoxos eljárás már sok éve jelen van a kozmetikai iparban. Rengeteg férfi és nő veszi igénybe ezt az arcszurkálós módszert, amelynek nemcsak előnyei, hanem hátrányai is vannak.

A botox, vagyis a botulinum toxin használata 1989-ben jelent meg először a kozmetikai iparban és a mai napig az egyetlen olyan módszer, amellyel azonnali eredményt lehet elérni a ráncok ellen.

 

Magyarországon egyre több nő veszi igénybe ez a ránctalanító módszert, már egész fiatal kortól is. Nem ritka, hogy 25 éves kortól is élnek ezzel a lehetőséggel. Ez főleg a médiának és a különböző közösségi felületeken látható tökéletes képeknek “köszönhető”.

 

A bőr általában 30 éves korunk körül kezd el veszíteni rugalmasságából, így lassan kialakulhatnak a ráncok. Ez viszont az öregedési folyamat természetes velejárója. A kialakult ráncokat viszont egész jól lehet kezelni botoxszal; az adott korhoz képest frissebb, fiatalosabb megjelenést lehet elérni vele.

 

A botox készítmény hatóanyaga egy tisztított fehérje, amelyet kis mennyiségben kell injekciózni az arc egyes izmaiba, hogy ezeket az izmokat elernyesszék, tónusokat csökkentsék és a ráncok láthatóságát lágyítsák.

 

Így történik a ránctalanítás botoxszal

 

Az orvos az előkészített hatóanyagot egy nagyon vékony tű segítségével injekciózza be több ponton keresztül a megfelelő izmokba. Ez a művelet körülbelül 15 percig tarthat.

Ez az eljárás csakis akkor végezhető el, ha a páciensnek semmilyen egészségügyi problémája nincs, amely kizárhatná a kezelést. Fontos azonnal tájékoztatni az orvost, amennyiben lázas állapot vagy egyéb fertőzés jellegű betegség áll fenn. Terhesség és gyermekvállalás alatti időszakban sem szabad botox kezelést alkalmazni.

 

A ránctalanító botox kezelés gyógyulási és tartási ideje

 

A kezelést követően körülbelül 5-10 nap alatt lehet teljes mértékben látni az eredményt. Miután letelt ez a pár nap, ismét munkába lehet állni. Egy ilyen beavatkozás arcfiatalító hatása akár 4-5 hónapon keresztül is tarthat. Az első két hétben javasolt elkerülni a napozást, szolizást, szaunát, ugyanis ezek a tevékenységek befolyásolhatják a kezelést hatásosságát.

 

Amennyiben ránctalanító botox kezelés alá szeretnéd vetni magad, 

úgy igyekezz a lehető legjobb orvost kiválasztani, aki ismeri az arcod anatómiáját, figyelembe veszi az izommozgásaidat, így a megfelelő pontokon juttatja be a hatóanyagokat. Így elkerülhető a maszkszerű, mozdulatlan, érzelemmentes arckifejezés.

Ha pedig mégis a fájdalom- és kockázatmentes megoldás mellett döntenél, akkor próbáld ki az Instantly Ageless ránctalanító krémet. Ez a krém bizonyítottan, hatékonyan működik; perceken belül nagymértékben csökkentheti a táskás, duzzadt és ödémás szemeket, valamint azonnali változás is elérhető lehet vele ráncok tekintetében, mindemellett kíméli a bőrt is.