Bár a ráncokat elsősorban a korosodáshoz kötjük, azonban számos tényező felgyorsíthatja ezt a folyamatot. Sajnos a napsugárzás, a számos jótékony hatása mellett káros is lehet abban az esetben, ha nem a megfelelő védelem mellett tartózkodunk a napon.

 

Ma már mindannyiunknak szüksége lenne a megfelelő fényvédelemre, mert csak így óvható meg a bőr a káros napsugaraktól. A túlzott napozás súlyos, akár visszafordíthatatlan megbetegedéseket is okozhat.

 

Miért káros az UV-sugárzás?

 

Az UVA egy hosszabb hullámhosszú sugárzás, amely be tud hatolni a bőr irharétegéig, így könnyebben kialakulhatnak mély ráncok, vagy akár napallergia is. Ezek az UVA-sugarak egyszerűen átjutnak a felhőn és a szmog rétegen is, de még az ablaküvegeken is.

 

Az UVB sugarakról hallhatunk talán a legtöbbet, hiszen köztudott, hogy ezek károsíthatják közvetlenül a DNS-t, hozzájárulhatnak a rosszindulatú elváltozások kialakulásához. A forró, nyári napokon égethetik, károsíthatják a bőrt, könnyen bőrpír, de akár hólyagképződés is kialakulhat. A napégett bőr mértéke főleg a besugárzás erősségétől és időtartamától függ. Az UVB sugarak erőssége folyamatosan ingadozik, általában délben a legerősebbek.

 

Az UVC sugarak a legrövidebb hullámhosszú, normál esetben a Föld atmoszférája kiszűri, így nem éri el a bőrt.

 

A megfelelő fényvédő készítmények rendszeres használatával csökkenthető a bőr öregedése, károsodása. Érdemes olyan napozókrémet használni, amely megbízható védelmet nyújt az UVA és az UVB sugarak ellen.

 

De akkor sincs nagy baj, ha esetleg már megjelent pár mélyebb ránc az arcodon. Ugyanis az Instantly Ageless ránctalanító krém segíthet eltüntetni őket. További előnye, hogy csökkentheti a szem alatti duzzanatot, a pórusok láthatóságát, visszaállítja a bőr optimális megjelenését és óvja a bőr szerkezetét.