Sajnos még mindig rengeteg ötvenes nő gondolja úgy, hogy elment mellette az élet és semmi izgalmas dolog nem vár már rá. Ehhez a gondolatmenethez igazodva öltözködnek és élik mindennapjaikat. Nem adnak magukra, snassz, előnytelen ruhát viselnek és szinte ki sem mozdulnak otthonról.

 

Teljes elmagányosodás

 

Így egyre inkább magányosnak érzik magukat, hiszen a gyerekek már kirepültek és nincs kiről gondoskodni. Ekkor kezdenek el számukra félelmetes gondolatok motoszkálni a fejükben: Most hogyan tovább? Mit szeretnék tenni? Egyáltalán ki vagyok én és mi érdekel engem? Milyen céljaim vannak?

 

Elkezdenek cikkeket, magazinokat olvasni, hogy vajon ilyenkor mi a teendő. Valahol abban bíznak, hogy egyszercsak egy csoda történik és egyik pillanatról a másikra sikeres, vonzó, érett nő válik belőlük. Ezért azonban tenni kell! A változás nem jön csak úgy magától.

 

Önismeret gyakorlása

 

A nők átlagos életkora körülbelül 79 év. Tehát ha ötvennél megáll az élet, mi lesz azzal a 29 évvel?! Meg kell tanulni élvezni az életet és kihasználni az időt, hiszen csak egyszer élünk. Ehhez elengedhetetlen folyamat az önismeret. Ideje szembenézned magaddal, feltárni a céljaidat, vágyaidat és tenni érte.

 

Amint közelebb kerültél magadhoz, ki fog előtted nyílni a világ: megtalálod a stílusodat, így elegánsabban és bátrabban fogsz öltözködni, divatos lesz a hajad, tudni fogod melyik fajta sminkelés áll jól neked. Amint megváltozik a külsőd, azonnal észre fogod venni a jeleket. Egyre többen fognak megnézni az utcán, egyre többen szeretnének a közeledben lenni és az ismerkedés is egy csapásra menni fog. Úgy fogod érezni magad, mint akit kicseréltek, és jobban fogod imádni az életed, mint valaha.

 

Merj változtatni

 

Hogy mindezt elérd, bátorságod kell venned és változtatni magadon és az életeden. Ha kell fogadj fel egy coachot, aki segít neked irányt mutatni; hogyan öltözködj, milyen céljaid legyenek, mivel töltsd a szabadidőd. Kezdj el foglalkozni magaddal, járj el fodrászhoz, használj fiatalító krémet, tölts el minél több időt közösségben.

 

Azt, hogy idősödsz, nem kell, hogy krízisként éld meg. A középkorúság lehet egy intenzív felemelkedés is, egy fejlődés útja, ahol önmagadra találhatsz. Ebben a korban is lehetsz igazán vonzó és sikeres nő.