Mindig sóvárogva nézzük a celebeket és színészeket a tévében, hogy mégis hogyan lehet ennyire szép és makulátlan bőrük és igazságtalannak tartjuk, hogy bezzeg a miénk nem ilyen. Azonban síránkozás helyett inkább próbáld meg te is elérni a kívánt eredményt. Egy kis odafigyeléssel már rengeteget tehetsz azért, hogy sokkal szebb legyen a bőröd:

 

 

  • Kerüld a túlzott stresszt

 

 

Igen, tudom, könnyű mondani. Nincs olyan ember, akinek soha semmi probléméja sincs, azonban meg lehet tanulni higgadtan kezelni a helyzeteket. Ha nem húzod fel magad és nem pityeregsz, már sokat tettél az arcodért. Azonban ha mégis stresszebb időszakon mennél keresztül, akkor igyekezz legalább 8 órát szundítani. A megfelelő mennyiségű alvás után feszesebb, kipihentebb lehet az arcod.

 

 

  • Igyál elég folyadékot

 

 

Érdemes naponta 2-3 liter folyadékot meginnod, így már sokat tettél a bőröd feszességért. Azonban ha igazán jót szeretnél tenni magaddal, akkor nem mindenféle cukros italt juttatsz a szervezetedbe, hanem jobb minőségű vizet vagy szénsavmentes ásványvizet. 

 

 

  • Figyelj oda, mit eszel

 

 

Kerüld a túl zsíros és fűszeres ételeket, a gyorskaját pedig kimondottan! Igyekezz vitamindúsan étkezni, és minél kevesebb cukrot fogyasztani.

 

 

  • Használj megfelelő krémet

 

 

Ha még nem múltál el 30 éves, addig nem biztos, hogy szükséged van fiatalító kozmetikumra. Azonban ha ennél idősebb vagy, akkor érdemes elkezdened használni ránctalanító krémet. Az Instanty Ageless fő hatóanyaga az argirelin, amely minimalizálja a meglévő ráncok mélységét és mennyiségét, valamint serkenti az elasztin és kollagén termelését. Így hosszabb távon fiatalosabb és egészségesebb maradhat a bőröd.

 

 

  • Sose aludj sminkben

 

 

Ez egy aranyszabály. Szakemberek szerint ez az egyik legrosszabb tényező, amit elkövethetünk a bőrünk ellen. Hiszen beindíthatja a ráncosodást, eltömítheti a pórusokat, szárazzá teheti a bőrt. A szempillaspirál pedig egyenesen kötőhártya-gyulladást is okozhat. Akármilyen fáradt is vagy, szentelj pár pillanatot arra, hogy lefekvés előtt eltávolítod a sminkedet.