A hidratálás szó hallatán először az jut eszünkbe, hogy be kell kenni kiszáradt bőrünket, hogy elkerüljük a hámló bőrt, a száraz érzetet. Aztán eszünkbe juthat, hogy nem ittunk eleget és ez bizony már megint meglátszik karikás és fáradtnak tűnő szemkörnyékünkön, fakó száraz arcbőrünkön.

A külső és belső hidratálás nem csak arcunk, de egész testünk számára az egyik legfontosabb dolog, mert így lesz egészségünk, egészséges kinézetünk.

Mit is tehetünk, hogy belsőnk és külsőnk is egészséges legyen?

Testünk víztartalmának kb. 15%-a a bőrben található. Sejtjeink alkotó eleme a víz. A bőr felső rétegében található ezen sejtek éréséhez, természetes hámlásához vízre van szükség. Ha csökken a bőr víztartalma bőrünk elveszíti rugalmasságát, tapintása durva, pikkelyes érzetű lesz, feszül, viszket, könnyen kipirosodik, sokkal védtelenebb lesz a kórokozókkal szemben.

Arcbőrünk folyamatosan veszít a víztartalmából. A szél, az izzadás, szappanok, tusfürdők, alapozók, kozmetikai szerek mind, mind veszélyt jelenthetnek arcunk hidratáltságára.

Mit tehetünk? Igyunk vizet!

Mit tehetünk még?  Megfelelő hidratálás kell bőrünknek. Vigyázat! Testünk és az arcunk más ápolást igényel!

A helyes arcápolásnál nem mindegy milyen krémet, hidratáló termékeket használunk!  A reklámokból ránk zúduló kínálat, a bevált krém, amit anyukánk használ évtizedek óta vagy a barátnőnk méregdrága és divatos arckréme nem biztos, hogy számunka is megfelelő választás. Arcbőrünk adottságainak megfelelő krémet kell választanunk! Ne féljünk bőrgyógyásztól, kozmetikustól tanácsot kérni bőrünk milyenségét illetően. Ha sikerült kiderítenünk arcbőrünk típusát, amely lehet normál, száraz, érzékeny, zsíros, problémás vagy kevert bőrtípus még mindig hibázhatunk és nem érjük el a megfelelő hatást.

A Tökéletes hidratálás 4 kihagyhatatlan lépése:

Ha orvos írná fel, a recepten ez állna: naponta kétszer négy lépésben.

  1. tiszta vízzel mossunk arcot, ez ugyan nem távolítja el az összes szennyeződést, de első lépésként a legjobb amit tehetünk
  2. tisztítsuk meg az arcunkat arctisztító folyadékkal a micellás víz remek megoldás lehet erre, esetenként, hetente egyszer bőrradírt is használjunk, ezzel felgyorsítjuk az elhalt hámréteg eltávolítását
  3. az arc szérumok mindig ezután következzenek, ezzel regeneráljuk a bőrünket, vitaminokat, ásványi anyagokat pótolhatunk rendszeres használatukkal
  4. következhet a hidratáló krém használata

Ezzel a négy hidratálás lépéssel és megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával sokat javíthatunk arcbőrünk állapotán. Ha így teszünk minden nap reggel és este, helyre állíthatjuk a bőr víztartalmát, védőréteget képezhetünk, vissza állíthatjuk, megtarthatjuk arcunk frissességét. Arcunk puhább, rugalmasabb, simább lesz. Búcsút mondhatunk a kipirosodásnak, a viszketésnek, a pikkely-szerű bőrnek. A hidratált, szép bőr vonzóvá és magabiztossá tesz! Napi tíz perc odafigyeléssel, megfelelő folyadékbevitellel, ami lehetőleg víz legyen mindez elérhető és megtartható.

Hidratáld az arcod megfelelően, őrizd meg arcod fiatalságát!

Tetszett a cikk? Kövesd Facebook oldalunk

Olvasd el a témába vágó fontos cikkünket: 7 bőrápolás tanács – mindent a bőrről