Napjainkban szerencsére egyre elterjettebb tény, hogy bizony létezik férfi arcápolás, ami nem merül ki a borotválkozás utáni aftershave messzire illatozó használatával. A kozmetikai termékeket gyártó cégek egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak arra, hogy a férfiak is bőrtípusuknak megfelelő arcápoló termékeket használhassanak. Miért kell máshogy ápolni a férfiak arcbőrét, miért más a női arcápolás?

Miben más a férfiak bőre, mint a nőké?

  • a bőr vastagsága
  • zsírsejtek mérete
  • verejtékmirigyek mérete
  • erős arcszőrzet
  • borotválkozás
  • kollagén termelési különbségek

A bőrtípusnak megfelelő arclemosók, arcradírok, hidratálók, ránctalanító krémek, szérumok mindkét nem számára megfelelőek.

A kamaszkor kezdetén a fiúkat sem kerüli el a pattanásos bőr. Fontos, hogy a férfiak is megismerjék saját bőrtípusukat, hiszen csak ezután tudnak arcbőrüknek megfelelő arcápolási termékeket választani. Mivel a borotválkozásuk is ebben az időszakban kezd rendszeressé válni szinte folyamatosak az arcukat érő apróbb sérülések.  Ezeket a sérüléseket általában alkohol tartalmú arcszeszekkel, after shavekkel fertőtlenítik, ezekkel csillapítják az esetleges apróbb vérzéseket is. Ezek a szerek finom illatot árasztanak, megnyugtatják, hűsítik a bőrt.

De milyen hatással vannak az alkohol tartalmú szerek az arcbőrre?

Röviden: Nincsenek jó hatással!

Az alkohol tartalmú szerek:

  • szárítanak
  • serkentik a faggyú termelést
  • egyszerre szárítják és zsírosítják a bőrt.

Ha általánosságban szeretnénk beszélni a férfi és női arcápolás praktikáiról, a következőket mondhatjuk el:

Első az arctisztítás! Ami egyik nem esetében sem lehet szappanos arcmosás. A tiszta vizes arcmosás után használhatunk micellás vizet, de az alkoholt nem tartalmazó arclemosók is megfelelnek erre a célra. Reggel és este mindenképpen tisztítsuk meg arcbőrünket, de a napi szennyeződések mértékének függvényében arcunkat igény szerint tisztítsuk napközben is.

A férfiaknak a megtisztított arcbőr után, reggeli borotválkozás a javasolt. Figyeljünk oda, hogy illatanyagoktól, irritáló hozzávalóktól mentes borotvahabot, borotvakrémet használjunk. Ezután nagyon fontos lépés, a kímélő, de hatásos arcszesz használata, amely megnyugtatja, hidratálja, fertőtleníti a bőrt.

A folytatásban mindkét nem számára fényvédő krém használata javasolt. Napi arcápolásunk kiegészítendő arcradírok, hidratálók, ránctalanítók, arcszérumok használatával. Este az alapos arctisztítás után hidratáló krémet használjunk.

Beszélhetünk férfi vagy női arcápolásról arcunk hidratáltságát illetően nincs lényeges különbség. Ami nagyon fontos, hogy arctípusunknak megfelelő termékeket válasszunk. Természetesen a jól ápolt, szép bőrt belülről is segítenünk kell. A megfelelő, vitaminokban, ásványi anyagokban dús táplálkozás, az elegendő folyadékbevitel nemtől függetlenül nagyon fontos. Kerüljük a tűző napot, használjunk fényvédő krémet. Mindegy a nemünk, ha szép és hidratált a bőrünk sokkal magabiztosabb lesz viselkedésünk, könnyebben teremthetünk kapcsolatokat. Ha megnyerő a külsőnk az élet minden terén nagyobb sikerekre számíthatunk.

Tetszett a cikk? Kövesd Facebook oldalunk, ahol nemcsak férfi és női arcápolás témákat érintünk.

Van egy tökéletes szemránckrém, amely pillanatok alatt ránctalan bőrt eredményez, mindezt káros hatások nélkül. Kattints, ha érdekel.