Arcbőrünk milyenségére sok minden hatással van. Táplálkozásunk, vízháztartásunk, életmódunk, genetikai örökségünk, életkorunk. Ezeknek a tényezőknek egy részét van módunk befolyásolni, de vannak, amikre nem tudunk hatni. Ilyen tényezők a bőrünket érő környezeti hatások is. Ezek nagyban befolyásolják a bőr öregedése folyamatát

5 káros tényező a bőr öregedése szempontjából

1 – UV sugárzás

Ha szép arcbőrre vágyunk, amit megtehetünk első lépésként az, hogy fényvédő krémet használunk. A szabad gyökök melyek képesek szervezetünk minden területén bajt okozni az UV sugárzás hatására bőrünkben aktivizálódnak, gyengítik a bőr védelmi rendszerét, és elindítják a bőr öregedés folyamatát. A barna foltok megjelenése, a bőr elszíneződése mind az UV sugárzás és a fényvédő krémek használatának hiányára vezethető vissza.

2 – Környezetszennyezés

Bizonyított tény, hogy a környezetszennyezés, gázkibocsátás hatással van arcbőrünkre. Károsítja a védőréteget így a káros anyagok könnyen bejutnak bőrünk felszíni rétegeibe, aminek az eredménye, ráncos, fénytelen bőr lesz. A nagyvárosokban élő emberek még inkább kivannak téve a károsanyag- kibocsátásnak a szmognak. Az ő számukra még fontosabb a naponta többszöri arctisztítás és olyan arckrémek használata melyek védőréteget képeznek a bőrön.

3 – A dohányzás

Belülről sem tesz jót bőrünknek és vannak, akik pont ezért tudatosan nem élnek a dohányzás élvezetével. Aligha meglepő, de a dohányzás rendkívül rossz hatással van a bőrre. És nem is kell ahhoz dohányoznunk, hogy ez érintsen minket is. A passzív dohányzás ugyanolyan káros! Mint egyéb ártalmas környezeti hatások, a dohányzás is korai bőröregedéshez és ráncok megjelenéséhez vezet. Ezen kívül a bőr elveszti ragyogását, fakó és szürke lesz. Vigyázzunk magunkra! Ne dohányozzunk!

4 – Kémiai hatások

Nem is gondolnánk, hogy miféle kémiai hatások érhetik naponta bőrünket. Ha az arcunkat hidratáljuk és az arckrémünk mesterséges tartósítószert parabént tartalmaz, máris ellentétes hatást érünk el, mint szerettünk volna, mert a parabén elősegíti a bőr öregedése folyamatát. Ehhez jönnek még a kőolajszármazékok. amik fekete, ronda nyúlós dolgok, de kémiai folyamatokkal, illatanyagokkal nagyon finom érzetű hófehér krémmé varázsolhatóak. Ha nem megfelelő arckrémet használunk mesterséges tartósítókat, kőolajszármazékokat használunk arcunk „károsítására”!

Bár nem arcunkat érintő környezeti hatás, de itt jegyezném meg, hogy kerüljük azokat a termékeket melyek előállítása kapcsán állatkísérleteket folytattak!

5 – Hőmérsékletváltozások

A téli hideg és a nyári meleg közt a hőmérséklet változása akár 50 fok is lehet. Bár ez a változás nem egyik napról a másikra történik, bőrünket mégis megviseli. Oda kell figyelnünk, hogy arcbőrünk alkalmazkodását segítsük megfelelő arcápolási termékekkel.

A központi fűtéssel, radiátorokkal, hősugárzókkal, klímákkal kellemes, komfortérzetet biztosítunk magunknak, de arcbőrünket nagyon megviseli a szárító hideg, vagy meleg levegő. A csökkenő páratartalom miatt forró és száraz lesz a bőrünk, ha egy felmelegített levegőjű helyiségben tartózkodunk. De ugyan így járhatunk egy klimatizált helyiségben is.

Naponta rengeteg környezeti hatás éri bőrünket.

A bőr öregedése csökkenthető. Figyeljünk oda arcunk ápolására!

Tetszett a cikk? Kövesd Facebook oldalunk, ahol nemcsak férfi és női arcápolás témákat érintünk.

Van egy tökéletes szemránckrém, amely pillanatok alatt ránctalan bőrt eredményez, mindezt káros hatások nélkül. Kattints, ha érdekel.