Egy megbeszélt találkozáskor egymás arcát nézzük meg először, hiszen rengeteget elárul rólunk. Az arcunkról leolvashatók az érzelmeink, a fáradtságunk, a korunk, az aktuális állapotunk, valamint a mély ráncok is láthatóak. A számos kozmetikumoknak köszönhetően már egész jól orvosolható a ránc probléma, főleg ha belsőleg is támogatjuk a szervezetünket különféle vitaminokkal. Azonban van még egy trükk, ami segíthet eltüntetni, mérsékelni a ráncokat: ez pedig az arctorna.

 

Miért jó az arctorna?

Az arctorna egy természetes, vegyszermentes arc megerősítő módszer, ahol a feltöltés nem mesterséges anyagokkal történik, hanem az arc izmainak az erősítésével.

Ezt hasonlóan kell elképzelni, mintha elmennél egy fitness terembe. Itt is többféle edzésterv létezik, eltérő erősséggel és gyakorlat sorokkal, attól függően, hogy pontosan az arc melyik részével vagyunk elégedetlenek. 

 

Az arctorna módszere

Az arctorna lényege, hogy erősítsük az izomzatot, növeljük az izomtömeget. Hogy ez hatékonyan megvalósulhasson, szükségünk van a kézujjak segítségére is. Ezzel a speciális tornával késleltethető az arc, a nyak és a dekoltázs öregedése, a kisebb ráncok eltüntethetőek, a nagyobbak mérsékelhetőek, a megereszkedett arcbőr pedig feszesebbé tehető.

 

A megelőzés lenne főleg a leghatékonyabb kezelés, azonban akkor sem késő elkezdeni, ha már határozottabb ráncok is megjelentek. Kiegészítésképp használhatunk ránctalanító krémet is.

 

Mire ügyelj az otthoni arctorna során?

Rengetegféle módszer található már az interneten, így inkább érdemes kinézni egy hiteles, speciális arctorna tanfolyamot, ahol szakmailag felkészült oktatók segítenek elsajátítani a megfelelő mozdulatokat. Ha már megjegyezted ezeket a gyakorlatokat, úgy otthon is el tudod végezni őket. Itt is fontos a mértékletesség, fokozatosan kezdjük el gyakorolni ezeket a ránctalanító mozgásokat. 30 éves kor körül ajánlott az arctornát elsajátítani, de később is érdemes, amennyiben az arc ép és egészséges.