Sajnos sokan csak akkor kezdik el arcuk ápolását, amikor megjelennek az első apró ráncok, apró foltok arcbőrükön. Ez nagy hiba, hiszen a ráncokat könnyebb megelőzni, a ráncosodást könnyebb késleltetni, ha időben megfelelő módon kezdjük el az arcápolás gyakorlatát.

Még a mai nap is tartja magát az a tévhit, hogy „nem szabad az arcot krémezni, mert csak hozzászokik a bőr”és a fiataloknak egyáltalán nincsen szükségük kenceficékre. De ha mégis kiszáradna az arcbőr egy épp kéznél levő bármilyen krém is tökéletesen megfelelő, hogy bekenjük az arcunkat.

Arcápolás, vajon hány évesen is kezdjük el?

Minél előbb!

A kisbabák bőre a legtökéletesebb puhaság. Vajon igazán vétek bármiféle ápoló krémet kenni egy kisbaba bőrére? Nem, nem az!  Milyen védelemre lehet szüksége vajon egy gyermek tökéletes arcbőrének? Fényvédelemre mindenképp! A fényvédő krémek használatát bizony már egész kicsi korban el kell kezdeni, és rendszeresen használni kell, hiszen a napfény káros hatásai szinte azonnal elkezdik károsítani, öregíteni az arcbőrt. Csalóka a nap öregítő hatása, mert sokáig semmiféle jelét nem láthatjuk arcbőrünkön.

„Olyan a bőröd, mint a kisbaba popsija” Hallja sok kisgyerek, hiszen egy egészségesen táplálkozó, sokat levegőző egészséges kisgyermek bőre is majd kicsattan az egészségtől.

Aztán beüt a tinédzser kor!

  • Változik a hormonháztartás
  • Zsíros bőr
  • Száraz bőr
  • Kevert bőr
  • Aknék…..
  • Nyomkodás, kaparás

Ez az a kor, amikor biztosan mindenki valamilyen módon elkezdi ápolni arcbőrét. Leginkább csak bele a vak világba. Időben meg kell ismernünk bőrünk típusát, tudnunk kell, melyek azok a termékek amik megfelelnek arcbőrünknek. Ha az arcbőrünket nem milyenségének megfelelően ápoljuk annak nagyon hamar láthatóvá válhatnak következményei. El kell vinnünk a gyermeket kozmetikushoz, bőrgyógyászhoz, hogy segítséget kérjünk és kapjunk, arcbőrük ápolásához.

Persze vannak, akikhez kegyes a sors és ezt az egész tinédzserkori mizériát megússzák egy-két pattanással, arcbőrük se nem száraz, se nem zsíros, tökéletesen tündököl. De itt is van tenni való! A rendszeres arctisztításon túl bizony szükség van a hidratálásra. Akkor is, ha nincsenek látható és érezhető jelei, arcbőrünk folyamatosan veszít a hidratáltságából. Ezt minden nap kívülről is pótolni kell.

Hány évesen jön el a pillanat, amikor semmiképp nem várhatunk tovább a rendszeres arcápolással?

25 éves korunk körül folyamatosan csökken a kollagén termelésünk, bőrsejtjeink nehezebben veszik fel a vizet ezáltal az ásványi anyagokat, vitaminokat is. Ez az utolsó utáni pillanat, amikor még úgymond időben elkezdhetjük arcunk jövőbeli szépségének megalapozását.

De mindez semmit sem ér, ha belülről nem segítjük bőrünket. Megfelelő folyadék bevitellel, elegendő és pihentető alvással, egészséges táplálkozással, a dohányzás mellőzésével, mértékletes alkohol fogyasztással bőrünk, ha nem is lesz olyan, mint a baba popsi, sokkal tovább tündököl majd.

Mint láthatjuk az arcápolás nem nehéz feladat,  csak egy kis tudatosság szükséges hozzá.

Tetszett a cikk? Kövesd Facebook oldalunk.

Van egy tökéletes szemránckrém, amely pillanatok alatt ránctalan bőrt eredményez, mindezt káros hatások nélkül. Kattints, ha érdekel.